Hoppa till sidans innehåll

LeSS Seglarskolor - 2019!


Vi är på gång! Här är kurserna för både barn, ungdomar och vuxna i 2019:

 

För de yngsta (6-7 år) kommer vi att ha vårens Piratskola på onsdagskvällar från den 24/4 till den 5/6.
Och på begäran: en snabbinsatt "kurs" med bus och lek med en massa skoj vid och på och i vattnet innan midsommar, 17-20 juni, alltså i v25.

Från 8 års ålder har vi Vårseglarskolan på måndagar från 22/4 (annandag påsk) och ett antal sommarveckor: v25, v26, v27, v31 och v33. Kurserna på sommaren är på 4 eller 5 dagar (plus en förträff). Dessutom provar vi i år att ha en övernattning de två sista dagarna på kursveckan! Kom ihåg att ditt barn som ska gå seglarskolan måste kunna simma minst 200 meter (gäller ej Piratskolan).


På hösten en fortsättningsskola för Pirater/Kapare.

Försök att locka med kompisar, så blir det ännu roligare.

För vuxna och äldre ungdomar (>16 år) planerar vi nybörjarkurser för upp till 6 personer fördelare på våra två C55-båtar.
På våren går den ena kursen på 7 st måndagskvällar kl 18-20, fr o m 22/4.
Den andra går på 7 st onsdagskvällar, 18-20, fr o m 24/4.
Om det blir tillräcklig efterfrågan kan vi ha en kappseglingskurs på tisdagar fr o m S:t Georgsdagen, 23/4. Om Georg då stred mot drakar, så blir det här en kamp med vindarna.
På hösten kommer vi att ha minst en kurs: onsdagskvällar, 6 ggr, preliminärt fr o m 21/8 t o m 25/9 (på hösten är det mörkret som begränsar antalet tillfällen).
Du som är tillräckligt gammal; har du någonsin funderat på att lära dig segla, så är det här ett perfekt tillfälle!
Simfärdighet minst 200 meter krävs även här.

 

LESS is More!

Att lära sig segla är så mycket mer än att bara färdas på vattnet, det är en totalupplevelse av naturkrafter i samverkan - här snackar vi inte bara om naturliga energikällor - här utnyttjar vi dem! Vår primära målgrupp är barn- och ungdom, samtidigt vet vi att intresset brukar spridas till föräldrar, syskon och kanske nära vänner, därför har vi också en möjlighet att erbjuda seglingskurs för de något äldre och större seglarna! Se vårt kursutbud i spalten till vänster (eller via menyvalen i din smart-telefon).

 

Att se ett barn fatta rodret och bege sig ut på vattnet som sin egen kapten, det är en stor och utvecklande känsla och inte bara för barnet utan även för föräldern. Ungefär som när man ser sitt barn rida iväg, med rak rygg, på en för dem jättestor häst!

Somliga har ett båtliv med sig hemifrån, medan många andra börjar helt från scratch, så att säga. Och detta går precis lika bra. Vi anpassar kurserna till dem som är med och delar in i mindre grupper efter förutsättningar.

 

Segling är en av de sporter och fritidsaktiviteter som kanske bäst utvecklar både kropp och knopp. Det är bra att hjärnan är aktiverad och lär sig att samarbeta med alla sinnen. Segling är för hela livet!

Och du – seglaren får en digital paus från mobiltelefoner, surfplattor och datorer för några timmar och kan sträcka på nacken. Bara det!

 

Lerums Segelsällskap har länge varit en av Sveriges allra mest framgångsrika segelklubbar med flera seglare i landslagen varje år. Alla dessa har faktiskt också gått i seglarskola några år tidigare. Det är så det börjar, ett äventyr för hela livet!

Men alla fortsätter inte med kappsegling (även om vi önskar det och det är också det bästa sättet att lära sig att segla bra), utan många blir semesterseglare, äventyrsseglare eller långfärdsseglare, eller alltihop.

 

För de yngsta, 6-7-åringarna, har vi Piratskolan och i v25 Skoj vid vatten. Se länkar om pirat eller sommarseglarskola till vänster.

 

För de något äldre, från 7 år, men helst från 8 år och upp till cirka 12 år (det är flexibelt uppåt, eftersom vi även har större båtar ) gäller Seglarskolan. Se länkar till vänster.

 

Vi följer Svenska Seglarförbundets riktlinjer för Pirat- och Seglarskolor. Att vara en SSF Seglarskola är en kvalitetsstämpel.

 

Vi kräver för Seglarskolan simkunnighet, minst 200 meter, för trygghets skull, både barnets, föräldrarnas och ledarnas/instruktörernas. Träna därför gärna simning i hall under vinterhalvåret.

För Piratskolan önskar vi minst 25 meter simkunnighet.

 

Välkommen till LeSS seglarskolor!

Uppdaterad: 09 JUL 2018 17:09 Skribent: LESS - Lasse Fjelddahl
Epost: This is a mailto link

 

sparbanken

saxi 

ica-kvantum-logotyp

 

 TDG_Logotyp

 

UnossonsLogga 

LESS facebookgrupp

 jollefarsan

 

 

Postadress:
Lerums SS - Segling
Hans Hörfelt, Ljungbackenvägen 14B
44339 Lerum

Besöksadress:
Lessudden, Seglarvägen 19
44330 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info