Hoppa till sidans innehåll

UVM-kval 29er 2xLess

14 MAJ 2018 08:11
Om förra årets UVM plats var en chock...
  • Uppdaterad: 14 MAJ 2018 09:01

så blev årets UVM plats för tjejer en skräll!
Förra året kunde vi läsa i tidningen om Alice Moss chock när Less fick representera Sverige i UVM. (Alice seglade UVM tillsammans med Julia Henriksson ifrån Lomma)
https://www.lerumstidning.se/2017/12/uvm-platsen-en-chock/

I år blev det mer en skräll när Martina Carlsson Less och Amanda Ljunggren MaSS tog den åtråvärda UVM biljetten till Texas i Juli. De hade ju bara tränat 2 gånger tillsammans innan kvalen...
I danska kvalen slutade tjejerna 2a och detta följdes upp med en 3de plats i GKSS OCR regatta. Många grattis!!!

Men det slutar inte där... Oskar Engström Less och Hugo Westberg Less knep pojkarnas biljett till UVM. Grattis!!!
Dessa pojkar missade tyvärr platsen förra året men i år fick de sin revansch efter en sträng tre veckors diet bestående utav mycket grönsaker. Nu cirkulerar det en video på sociala medier kring deras comeback till normalt ätande.

Martinas pappa Klas pratar på:
I våras när vi tittade på årets schema planerade vi in lite semester och sommarjobb för Martina innan hon skall börja på Lerums Seglargymnasium... det sket sig rejält.
Årets plan var att åka på de flesta tävlingarna för att komma igång med båten innan seglargymnasiet börjar och skall man då åka till Frankrike på påsk så måste man ju träna lite innan...jag tyckte faktiskt lite synd om Martina när hon tillsammans med segel mm på helgerna pendlade med tåget till Landskrona för att träna samtidigt som hennes syster och jag var i någon skidort. Efter en lång vår med olika materiella saker som behöver fixas, trim, skiff teknik, omplaneringar, anmälningar och boende bokningar (tack fam Moss för alla tips och hjälp) så var det dax att åka till Danmark för första kvalet. 2 dubbelpass hann Amanda och Martina göra tillsammans innan denna tävling och dessa träningar gjordes tillsammans med Team Whaaa. Målen innan kvaltävlingarna var att ha roligt och att få några topp-tio placeringar. Dessa mål uppfylldes redan dag 1 och jag spelade en extra rad på V75 för visst trodde jag att de hade haft en hel del tur denna dag. Andra dagen började de med en spik och sen rullade det bara på med flera bra placeringar i både Danmark och GKSS. (och jag har ännu inte vunnit på V75) 
Som tjejerna själva sa: Det är ju enklare att ha kul när det går bra och när vi är 2 i samma båt så känns det dubbelt så kul!

LYCKA TILL!
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

sparbanken

 

ica-kvantum-logotyp

 

 TDG_Logotyp

 

UnossonsLogga 

LESS facebookgrupp

 jollefarsan

 

 

Postadress:
Lerums SS - Segling
Ljungbackenvägen 7
44339 Lerum

Besöksadress:
Lessudden, Seglarvägen 19
44330 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info