Hoppa till sidans innehåll

LESS Seglarskolor


Vill du lära dig segla? Vill du bli en bättre seglare? Då är du välkommen till våra seglarläger i sommar. Segling, utflykter, lek, och  kappseglingsträning. Vi har utbildade seglarinstruktörer och du får låna klubbens båtar som är Optimist, RS Tera, RS Feva och C55.

LeSS; Lerums Segelsällskap har haft seglarskolor sedan 1969 - nu blir alltså 52:a säsongen! Sjön Aspen fungerar bra för att lära sig segla och göra utflykter på, men även som seglingsarena där bland annat Lerums Seglargymnasium valt att förlägga sin verksamhet.   

Lerums Segelsällskap anordnar seglarskola varje sommar. Våra instruktörer är utbildade av Svenska Seglarförbundet (SSF) och LESS pirat- och seglarskolor är certifierade av SSF. Detta garanterar hög kvalité för de cirka 100 elever vi utbildar varje år.

  • För de yngsta, 6-7-åringarna, har vi Piratskolan under våren och hösten. Simkunnighet 25 m.
  • Vuxenseglarskola. Vid förfrågan. Går både bra att göra en intresseanmälan eller boka in sig ett par vänner tillsammans och få en egen kurs. Simkunnighet 200 m.
  • Surfkurser. Vid förfrågan. Gör en intresseanmälan så sätter vi upp en kurs. Simkunnighet 200 m.

Medlemsavgift i LESS ingår i kursavgiften första året du deltar i seglarskolan. På förfrågan kan vi även ha kurser för rörelsebegränsade och för dem som behöver någon form av anpassning. Hör av dig om du är intresserad.

För nybörjare går vi igenom grundläggande seglings- och båtkunskap, sjövett och väjningsregler. För fortsättare tränar vi mer på båthantering och grundläggande kappsegling.

"Att lära sig segla är för många en stor upplevelse, oavsett ålder. Att själv kunna manövrera en båt, ett tävlingsredskap ute på havet eller en sjö med endast vind och vågor som drivkraft är en fantastisk känsla."

Boka din plats redan idag!

Välkommen till LESS Seglarskola!

Uppdaterad: 21 JAN 2020 23:12 Skribent: LESS - Torsten Beckman
E-post: This is a mailto link

Följ oss på Facebook

Postadress:
Lerums SS - Segling
Ljungbackenvägen 7
44339 Lerum

Besöksadress:
Lessudden, Seglarvägen 19
44330 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Sponsorer 

 

sparbanken

 

ica-kvantum-logotyp

 

 

UnossonsLogga 

LESS facebookgrupp