BOKA SEGLARSKOLA HÄR
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lerums Segelsällskap
Fotboll

DragonForce 65 - radiostyrd segling
2022-03-17 23:38

Dragonforce 65


För seglare som inte hinner med att meka med en egen segelbåt eller som helt enkelt "vuxit" ur sin jolle eller inte har kvar sin kölbåt längre, men som älskar segling, finns nu en möjlighet att segla radiostyrd segelbåt - DragonForce 65.

DragonForce 65 är en klass i Svenska Seglarföbundet med SM status och där man även internationellt tävlar väldigt mycket.

 

Dragon Force 65 är designad av tre mycket erfarna radioseglare från England, Mark Dicks, John Tushingham och Micke Weston. Den har introducerats i Europa och övriga världen med mycket stor framgång. Redan 2013 hölls mästerskap i England och Holland. I februari 2016 har Joysway tillverkat och sålt över 12000 båtar. I USA har flera radioseglarklubbar antagit Radioseglaren som instegsbåt i Radiosegling. Priset, samt att den är mycket  väldesignad och välseglande, har banat väg för den stora försäljningsframgången.

 

I Sverige har klassen snabbt blivit landets största Radio seglarklass, med stor spridning runt om i landet. 2018 fick klassen SM status som anslutet klassförbund till Svenska Seglarförbundet. 

I Lerums Segelsällskap så startade ett antal rutinerade Less seglare en egen del i Less med DragonForce 65 redan under 2020 och nu har antalet seglare i klubben vuxit till upp mot 15 st aktiva och fler tillkommer hela tiden.

 

Vi tränar under säsong på måndag 17:30-20:00 och kör även en egen poängseglingsserie under säsong.

Vill du prova på hur det är att segla DF 65 så kom gärna ner en måndag så får du givetvis testa! 

För dig som vill veta mer om just klassen DF65 så är klassförbundets hemsida en mycket bra plats att börja läsa på om radiostyrd segling och där finns fina tips om var man får tag på båt eller vad som gäller.

Se länk nedan till DF 65 Förbundet;

http://dragonforce65.se/

 

Nyhetsarkiv
 
Less Facebook sida
Bli medlem i Less
Våra sponsorer