BOKA SEGLARSKOLA HÄR
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lerums Segelsällskap
Fotboll

Vill du lära dig att segla?

Vill du lära dig konsten att segla? Vill du kanske bli en bättre seglare?

Då är du välkommen till våra seglarläger i sommar. Segling, utflykter, lek, och  kappseglingsträning. Vi har utbildade seglarinstruktörer och du får låna klubbens båtar som är Optimist, RS Tera, RS Feva och C55.

 

Lerums Segelsällskap har arrangerat seglarskolor sedan 1969 - nu blir det alltså 55:e säsongen! Sjön Aspen fungerar utmärkt bra för att lära sig segla och göra utflykter på, men fungerar även som seglingsarena där bland annat Lerums Seglargymnasium valt att förlägga sin verksamhet.   

Lerums Segelsällskap anordnar seglarskola varje sommar. Våra instruktörer är utbildade av Svenska Seglarförbundet (SSF) och LESS pirat- och sommarseglarskolor är certifierade av SSF. Detta garanterar hög kvalité för de cirka +100 elever vi utbildar varje år.

  • För de yngsta, 6-7-åringarna, har vi Piratseglarskolan under våren och hösten. Simkunnighet 25 m.
  • För de simkunniga något äldre, 7 -15 år (olika båttyper) erbjuder vi Vårseglarskolan och Sommarseglarskola.
  • Sommarseglarskolan 2024 pågår under följande veckor:
    • v25, v26, v27, v31, v32 samt v33.
  • Simkunnighet 200 meter.
  • Kursen riktar sig till både nybörjare och fortsättare där vi delar upp eleverna i grupper efter deras kunskap och färdigheter på vattnet.
  • Vuxenseglarskola -  Vid förfrågan. Går både bra att göra en intresseanmälan eller boka in sig ett par vänner tillsammans och få en egen kurs. Simkunnighet 200 m. Maila intresseanmälan till: utbildning@less.nu

 

Medlemsavgift i LESS ingår i kursavgiften första året du deltar i seglarskolan. Det ingår även fortsättning för de som är intresserade av att lära sig mer segling under hösten i GRÖN träningsgrupp för nybörjare på onsdagar eller torsdagar (värde 900kr) och gäller endast för förstagångselever. Hör av dig om du är intresserad till: traning@less.nu

 

För nybörjare går vi igenom grundläggande seglings- och båtkunskaperna, lär oss om sjövett och väjningsregler. För fortsättare tränar vi mer på båthantering och grundläggande ban/kappsegling.

 

Bra information att tänka på om seglarskola finner du här via denna länk.

 

Att lära sig segla är för många en stor upplevelse, oavsett ålder. Att själv kunna manövrera en båt, ett tävlingsredskap ute på havet eller segla med vänner på en sjö med endast vind och vågor som drivkraft är en fantastisk känsla.

 

Boka din plats redan idag genom att klicka på länken högst upp på sidan!

 

Välkommen till LESS Seglarskola!

 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Less Facebook sida
Bli medlem i Less
Våra sponsorer