BOKA SEGLARSKOLA HÄR
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lerums Segelsällskap
Fotboll

Om klubben

Lerums Segelsällskap, Less, bildades 1969. Under dessa 50 år har Less utvecklats och blivit en av Sveriges mest aktiva och framgångsrika klubbar inom jollesegling. Juniorer som startat sin seglingskarriär i klubben har under åren blivit framgångsrika seglare med flertalet VM-guld och OS-deltagande.

Vi seglar på sjön Aspen. Vår klubbanläggning ligger fint på sydöstra stranden intill Lerum BMX.

På våren och under sommaren kan du prova på våra olika seglarskolor, där du får du lära dig att segla och upptäcka glädjen med segling.

 

Om du  vill börja segla kan du välja på någon av följande kurser:

Miniorseglarskola (Pirat): Riktar sig till barn det år man fyller 6 år. På ett lustfyllt sätt med mycket bus och skoj prövar vi sjölivets kamratskap och lär oss grundläggande sjövett.

Vårseglarskolan: Här kan du prova på att segla både optimistjolle, RS Tera och tvåmansbåten RS-Feva.

Sommarseglarskolan: Veckokurser som startar i juni. Både nybörjare och fortsättare är välkomna att deltaga.

Mer information om respektive kurs finns under flikarna seglarskolan

 

Träning/tävling: För de olika träningsgrupperna har vi träning på torsdagar. På tisdagarna är det poängkappseglingar, där både nybörjare och fortsättare är välkomna.

Våra tränare är erfarna och utbildade jolleseglare/vindsurfare och vår seglarskola är kvalitetssäkrad och godkänd av Svenska Seglarförbundet. Tillsammans med alla engagerade föräldrar och barn är dessa kvällar på Lessudden roliga och trivsamma.

Less arrangerar även flera kappseglingar under året, både på regional och på nationell nivå.

 

LESS verksamhet präglas av hög kvalité och erbjuder medlemmarna en aktiv social gemenskap

 

Klubbens seglingsverksamhet bygger på ett stort ideellt engagemang från dig som förälder. Du kommer att få många fantastiska upplevelser tillsammans med ditt barn.

 

LESS behöver alltid fler härliga människor som engagerar sig i klubben. Om fler hjälps åt stärks vår klubb. Vi vill ta vara på det du kan bidra med i form av kunskap och färdigheter.

 

Vi vill önska dig varmt välkommen som medlem i LESS, vi hoppas att du kommer att trivas och ha roligt hos oss på Lessudden.

Hör gärna av dig till den kommitté som du helst vill vara med i. Kontaktuppgifter till de olika kommittéerna hittar du under fliken Kontakt, till vänster.

 

Välkommen till LESS-udden, karta finns under Hitta till LESS!

 
Less Facebook sida
Bli medlem i Less
Våra sponsorer