BOKA SEGLARSKOLA HÄR
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lerums Segelsällskap
Fotboll

Välkommen till vår hemsida för Lerums Segelsällskap!

Välkommen till vår nya hemsida för Lerums Segelsällskap!

 

Nu i mars månad 2022 så har vi skapat en helt ny hemsida, nytt bokningssystem för våra seglarskolor, träningsgrupper, jolleplatser och mycket mer som gör allt mer lättåtkomligt för dig som vill veta mer om vår förening och våra aktiviteter.

 

Varför en ny hemsida?

Vi fick information under senhösten 2021 att Riksidrottsförbundet upphör med att tillhandahålla föreningar med hemsida i December 2022 till vilken vi i Less har varit anslutna med vår hemsida och hantering av medlemsregister.

Vi fick då även information från Svenska seglarförbundet och RF att vi fritt kunde skaffa en egen hemsida eller avvakta och eventuellt få koppla oss till vad förbunden får fram under kommande höst 2022.

 

Styrelsen i Less tog då beslutet att efter att ha skapat en behovs/kravlista för vad vår föreningen behövde för funktioner och förenklingar så började vi sen undersöka vilka leverantörer av hemsidor det fanns på marknaden, med möjligheter till andra funktioner som fanns på vår behovslista.

 

EFter att vi sen valt ut ett par stycken olika aktörer som vi ville veta mer om vad de kunder erbjuda oss, så fick vi sen en presentation av deras olika upplägg samt betalfunktioner för det vi efterfrågade som förening.

 

Valet för styrelsen föll till slut på ett samarbetsavtal med välkända SportAdmin, som vi till viss del redan nyttjade via vår anmälningsmodul, träningsgruppsregister och där vi redan hade en god grund samt kunskap inom föreningen.

Det vi i tillägg till träningsmodulen vi redan använder så har vi nu även kopplat på två nya moduler/tjänster, ny hemsida och modulen kansliservice.

Detta innebär att vår hemsida får helt nytt utseende och en uppdatering kommer sker löpande under våren för att flytta över material från vår tidigare hemsida.

 

Varför kansliservice?

Upplägget som vi hittills har haft i Less genom SSF och RF har inneburit att vi manuellt fått registrera och bokföra allt gällande medlemsregister, träningsgrupper, seglarskolor, medlemskap m.m. vilket har tagit oerhört mycket tid i ansrpåk från våra ideella ledare i föreningen. Tid som vi hellre vill investera i att utveckla vår växande förening och utveckla våra aktiva seglare.

 

Kansliservice innebär att vi genom digitalisering av vårt boknings och betalsystem får ett mycket smidigare arbete med att dels registrera nya medlemmar,  smidigare kunna hantera betalning av träningsavgifter, bokning och betalning för seglarskola, betalning av medlemskap, båtplatser och mycket mer. 

Denna kansliervice med helt digitaliserat betalsystem sparar massor med tid för vår kassör och våra ansvariga inom de olika kommittérna, ett arbete som idag mestadels görs för hand och där vi lägger ner många timmars manuellt arbete varje vecka. 

Tid och arbete som vi nu istället kan investera i att utveckla vår fväxande örening framåt.

 

Styrelsen Lerums Segelsällskap

Utbildningsprogram för 2023 SSF
2022-12-03 12:24

Hej alla medlemmar!

 

Nu finns Utbildningsprogram 2023 klart för SSF / RF-SISU utbildningar.

 

Vill du bli instruktör i seglarskolan eller aktiv tränare i någon av våra träningsgrupper?

Kolla då in pdf från Seglarförbundet och kontakta Less Utbildningsansvariga i klubben eller vår nya ordförande Erik Wallentin med dina önskemål.

 

För dig förälder som vill stötta och supporta ditt barns möjligheter till att i framtiden och nu kunna tävla på våra lokala regattor så behöver Less fler föräldrar som är seglingsledare. Det behovet är stort och ett måste för klubbens tävlingar i nära framtid.

 

Du kan kontakta Kristian Svanevik, Tävlingsansvarig, så kan han berätta mer om vad det innebär och framförallt hur enkelt och kul det är att vara seglingsledare eller hjälpa till med tävlingar.

 

Som del i tävlingskommittén så får man ju den fördelen att ofta kunna se sitt barn på nära håll i våra poängseglingar och regattor/tävlingar på Aspen.

 

Välkomna att höra av er med intresseanmälan till:

utbildning@less.nu

 

LESS IS MORE! 

 

https://www.svensksegling.se/globalassets/svenska-seglarforbundet/utbildning/utbildningsprogram.pdf

Kallelse till Årsmöte 2022
2022-10-26 13:55

Hej alla medlemmar!                                                                                                  L

 

Ett verksamhetsår går fort och det är redan dags att bjuda in med denna kallelse till årsmöte 2022 för Lerums segelsällskap!

 

Dag: Torsdag den 1:a December 2022 (2022-12-01)

Tid: kl 18:30 till ca 21:00

Plats: Tingshuset, Lerum

 

Vi bjuder på traditionell förtäring och i år kommer vi även fira en av våra fantastiska seglare med en SM GULD Tårta!!

Se vidare bifogad dagordning för själva årsmötet.

 

Väl mött,

 

Styrelsen för Lerums Segelsällskap

Fixardagar på Lessudden!
2022-10-10 08:48

Hej alla medlemmar!

Nu är det dags igen för höstens Fixardagar med traditionell Fixarlunch! 

Merparten av årets träningar och tävlingar är avklarade och hösten är här. 

Således är det dags för fixardagar på Lessudden!

För att kunna komma upp på startlinjen i tid till våren måste vi hjälpas åt att ta hand om våra båtar och göra vår fina anläggning klar till vintervila. 

 

Vi genomför fixardagar under två helgdagar så alla medlemmar för möjlighet att kunna vara med någon eller båda dagarna.

Söndagen 16 oktober 09:00 - 15:00

Lördagen 22 oktober 09:00 - 15:00

 

Givetvis bjuds det på god fixarlunch av vårt härliga Lessken-gäng.

 

Vi vill gärna be er att anmäla er via länken så vi kan beställa lunchmat för alla, men också att ni där skriver vilka verktyg och maskiner ni tar med er.

 

Registrering för evenemang - Google Formulär

 

Vi vill gärna att ni tar med er följande:

Högtryckstvätt till båtar och altaner

Hammare, såg, skruvmejslar, sopskyffel, skottkärra m.m.

Borrmaskin, vinkelslip, släpkärra för bortkörning till Hultet återvinning osv.

 

Har ni frågor eller funderinga så kontakta våra ansvariga: 

 

Hus & Mark, Anders Green på hus@less.nu 

 

Båt & Material, Lars Axvi på material@less.nu

 

Varmt välkomna till trevliga fixardagar på Lessudden!

Bilder från Regionkval 2 på Aspen, Lerum 3-4/9
2022-09-05 10:16

Fler bilder (+41) >>
Fotograf: Tobias Hinton - SOF

Första dagens race på Aspen genomfördes i lätta vindar med luriga vrid där seglarna verkligen fick vara med på var vinden kom ifrån. Totalt för dagen blev två race genomförde innan vinden vred runt och sen tyvärr dog ut på eftermiddagen.

Fina bilder och trots svårseglade förhållanden så var humöret glatt hos seglarna som väl i land kunde njuta av goda hamburgare, hänga med kompisarna på hamnplan innan hemfärd för dagen.

Imorgon hoppas vi på vind även om prognosen ser svag ut och ser fram emot en fin dag på Aspen.

Regionkval 2 - Bilder från dag 1 på Aspen
2022-09-03 22:58

Fler bilder (+22) >>
Fotograf: Tobias Hinton

Första dagens race på Aspen genomfördes i lätta vindar med luriga vrid där seglarna verkligen fick vara med på var vinden kom ifrån. Totalt för dagen blev två race genomförde innan vinden vred runt och sen tyvärr dog ut på eftermiddagen.

Fina bilder och trots svårseglade förhållanden så var humöret glatt hos seglarna som väl i land kunde njuta av goda hamburgare, hänga med kompisarna på hamnplan innan hemfärd för dagen.

Imorgon hoppas vi på vind även om prognosen ser svag ut och ser fram emot en fin dag på Aspen.

Nyheter från våra grupper
DragonForce 65 , 17/03 23:38 
 
Less Facebook sida
Bli medlem i Less
Våra sponsorer